اليوم سوف نحضر الكبة مع بعض خطوة خطوة
وأتمنى طريقتنا تنال اعجابكم
كيلو برغل ناعم مع ملعقة كبيرة ملح حطي عليهم ماء مغلي حوالي كوبين وغطيهم واتركيهم 10 دقايق ..
بعدها اطحنيهم في طاحونة اللحمة ...
مثل ما هو فى الصورة
ضيفي البهارات(كزبرة،كمون،فلفل اسود ،بابريكا حلوة وحارة)
اعجنيها مع اضافة الماء حسب الحاجة ...
احشيها لحمة معصجة ومتبلة جيدا
بالبصل المقلى والسماق والشكل كما تحبين
ممكن يكون مدور مش ضرورى يكون مثل ما هو بالصورة
بعد كدة راح نقليها بزيت عميق
ونزينها بالبقدونس
وصحتين وعافية
ملاحظة ::
لو حبيتى توضعى منها بالفريزر لوقت آخر
الطريقة هذه مجربة
بعد ما تجهزى الكبة وطبعا قبل القلى
ضعيها فى الزيت فقط لمدة 3 دقائق لا أكثر
وبعدين شليها لحد ما تبرد ضعيها فى كيس بلاستيك
واغلقيه جيدا ثم ضعيه بالفريزر
وعند الحاجة أخرجيه من الفريزر وتكونى واضعة
الزيت على النار وساخن وضعى الكبة فيه واقليها
ثم زينيها بالبقدونس وراح تكون مقرمشة وألذ من أول مرة
جربيها وصحتين وعافية على قلبك
وأتمنى طريقتنا تنال اعجابكم
كيلو برغل ناعم مع ملعقة كبيرة ملح حطي عليهم ماء مغلي حوالي كوبين وغطيهم واتركيهم 10 دقايق ..
بعدها اطحنيهم في طاحونة اللحمة ...
مثل ما هو فى الصورة
ضيفي البهارات(كزبرة،كمون،فلفل اسود ،بابريكا حلوة وحارة)
اعجنيها مع اضافة الماء حسب الحاجة ...
احشيها لحمة معصجة ومتبلة جيدا
بالبصل المقلى والسماق والشكل كما تحبين
ممكن يكون مدور مش ضرورى يكون مثل ما هو بالصورة
بعد كدة راح نقليها بزيت عميق
ونزينها بالبقدونس
وصحتين وعافية
ملاحظة ::
لو حبيتى توضعى منها بالفريزر لوقت آخر
الطريقة هذه مجربة
بعد ما تجهزى الكبة وطبعا قبل القلى
ضعيها فى الزيت فقط لمدة 3 دقائق لا أكثر
وبعدين شليها لحد ما تبرد ضعيها فى كيس بلاستيك
واغلقيه جيدا ثم ضعيه بالفريزر
وعند الحاجة أخرجيه من الفريزر وتكونى واضعة
الزيت على النار وساخن وضعى الكبة فيه واقليها
ثم زينيها بالبقدونس وراح تكون مقرمشة وألذ من أول مرة
جربيها وصحتين وعافية على قلبك